Ciasto ucierane z agrestem

Wiesław
Ciasta
28.06.2017 17:31
Ciasto ucierane z agrestem

- ok. 300 g agrestu - 200 g masła lub margaryny - 200 g cukru - 200 g mąki tortowej - 4 jajka - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - skórka starta z 1 pomarańczy lub cytryny - cukier puder do posypania Przygotowanie: Ręcznie lub mikserem ucieramy masło z cukrem. agrest ciasta ciasto ucierane z agrestem ciasto z agrestem Stopniowo dodajemy jajka na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na ciasto wykładamy równomiernie obrany agrest (można go posypać mąką, aby nie opadł na dno foremki). Gdy masa będzie jednolita i gładka wsypujemy startą z pomarańczy skórkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2015/07/ciasto-ucierane-z-agrestem.html