Tort truskawkowy

Wiesław
Ciasta
24.06.2017 11:03
Tort truskawkowy

- 6 dag mąki tortowej - 6 dag mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka oleju - szczypta soli - około 1/2 kg truskawek - 2 galaretki truskawkowe - 1 słoiczek dżemu truskawkowego - alkohol do nasączania (dla dzieci nasączamy sokiem truskawkowym ciasta ciasto z truskawkami tort truskawkowy tort z truskawkami truskawki Następnie dodajemy żółtka, mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i na koniec olej. Łatwy i niedrogi torcik z truskawkami, galaretką truskawkową, przełożony dżemem truskawkowym. Tak przygotowane ciasto wylewamy do formy i pieczemy w temp. 170 st. około 40 min. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno. Gdy biszkopt odchodzi od brzegów tortownicy wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i po 5 min. Następnie wystudzony biszkopt przekrawamy na 2 blaty i nasączamy je.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2015/06/tort-truskawkowy.html