CZEKOLADOWA TARTA Z TRUSKAWKAMI

Paulina
Ciasta
23.06.2017 19:35
CZEKOLADOWA TARTA Z TRUSKAWKAMI

PANNA COTTA: 300 ml śmietany kremówki 36% 100 ml mleka 30 g cukru 170 g białej czekolady kilka kropel aromatu waniliowego lub 1 laska wanilii 3 łyżeczki żelatyny ok 400 g truskawek Do małego garnuszka wsypać żelatynę, zalać 2 łyżkami zimnej wody, odstawić do napęcznienia. Schłodzone ciasto oprószyć mąką pszenną, wyłożyć na nie papier do pieczenia, następnie na papier wysypać fasolę lub kulki ceramiczne aby obciążyć ciasto. Następnie formę wyjąć z piekarnika, usunąć papier z obciążeniem, wstawić z powrotem do piekarnika i piec dodatkowe 8 - 10 minut, do zarumienienia i wypieczenia spodu. Z ciasta uformować kulę, zawinąć ją w folię spożywczą, chłodzić w lodówce przez 30 - 60 minut minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tomismaakuje.blogspot.com/2017/06/czekoladowa-tarta-z-truskawkami.html