Fit tarta kokosowa z truskawkami

Natalia
Fit
18.06.2017 12:18
Fit tarta kokosowa z truskawkami

Składniki: Spód: 160 g mąki (u mnie mniej więcej po połowie pełnoziarnistej, orkiszowej i ryżowej) ok. 90 g zimnego masła 1 jajko 2 łyżki ksylitolu Warstwa budyniowa: opakowanie budyniu śmietankowego (64 g) 500 ml mleka roślinnego 2 łyżki ksylitolu Dodatkowo: około 400 g świeżych truskawek 2 puszki schłodzonego gęstego mleka kokosowego 4 łyżki zmielonego na puder ksylitolu wiórki kokosowe Wykonanie: Budyń należy ugotować w mniejszej ilość mleka niż na opakowaniu, żeby był bardziej gęsty, ja dodałam też troszkę wiórków kokosowych, aby jeszcze bardziej go zagęścić, choć i tak konsystencja nie była taka jaką bym sobie życzyła i budyń przy krojeniu troszeczkę się rozjeżdżał (ale smak i tak wszystko nadrabiał ;) Spód to kruche ciasto wykonane z pomieszania różnych mąk, można też użyć tylko jednej np. pełnoziarnistej lub orkiszowej. Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, po nocy spędzonej w lodówce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2017/06/fit-tarta-kokosowa-z-truskawkami.html