Orkiszowe mini tarty z budyniem i rabarbarem

Monika
Desery
15.06.2017 0:21
Orkiszowe mini tarty z budyniem i rabarbarem

składniki: kruche ciasto 250 g mąki orkiszowej typ 650 150 g zimnego masła szczypta soli 1 jajko 3 łyżki cukru pudru nadzienie 1 duży budyń malinowy na 3/4 l mleka 600 ml mleka +3 łyżki cukru do ugotowania budyniu ok 150 g młodego rabarbaru 2 łyżki cukru waniliowego płatki migdałowe do posypania Na spody wyłożyć gorący budyń, po ok 2 kopiaste łyżki (budyniu jeszcze trochę zostanie ale na pewno na resztki ktoś się zawsze skusi). Foremki wstawać do piekarnika nagrzanego na 180 C i podpiec spody na lekko złoty kolor, ok 15 minut, funkcja góra-dół. Wstawić ponownie do piekarnika i zapiekać jeszcze ok 20 minut, 180 C, góra-dół. Gotowe ciasto owinąć folią i odłożyć do lodówki na 30 minut. Na dnie nakłuć widelcem aby ciasto nie wyrosło do góry.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/06/orkiszowe-mini-tarty-z-budyniem-i.html