Knedle z truskawkami

Wiesław
Desery
12.06.2017 11:31
Knedle z truskawkami

Polane gęstą śmietanką i posypane cukrem smakują rewelacyjnie Składniki: 1 kg ugotowanych ziemniaków około 2 szklanek mąki 2 jajka około 25 truskawek średniej wielkości sól cukier gęsta śmietanka Przygotowanie: Knedle wrzucamy do osolonego wrzątku, delikatnie je mieszamy i gotujemy około 3 minut od wypłynięcia na powierzchnię wody. Doskonale smakują polane gęstą śmietanką i posypane cukrem lub polane tartą bułką zrumienioną na maśle. Każdy kawałek rozpłaszczamy dłonią i po środku placuszków układamy truskawki (jeżeli owoce są duże, przekrawamy je na połówki). Następnie kroimy go na mniejsze części, około 4 cm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obzarciuch.pl/2016/06/knedle-z-truskawkami.html