Ciasto Krówka

Kamila
Ciasta
12.06.2017 10:59
Ciasto Krówka

Ciasto: · jajka 4 szt · mąka pszenna 3/4 szkl · budyń toffi 1 op · kakao 0,5 łyżki · proszek do pieczenia 1 łyżeczka · cukier 3/4 szkl · sól Poncz: · woda 1/2 szkl · cukier 1 łyżeczka · kawa rozpuszczalna 1 łyżka Masa: · śmietana kremówka 350 ml · jajka 4 szt · mąka pszenna 3/4 szkl · budyń toffi 1 op · kakao 0,5 łyżki · proszek do pieczenia 1 łyżeczka · cukier 3/4 szkl · sól Poncz: · woda 1/2 szkl · cukier 1 łyżeczka · kawa rozpuszczalna 1 łyżka Masa: · cukier puder 2 łyżki · śmietan-fix 1 op Dekoracja · masa kajmakowa 1 op · perełki czekoladowe Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli, ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. · cukier puder 2 łyżki · śmietan-fix 1 op Dekoracja · masa kajmakowa 1 op · perełki czekoladowe · śmietana kremówka 350 ml nasączyć ponczem, śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać śmietan-fix i cukier.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://camillawkuchni.blogspot.com/2015/07/ciasto-krowka-ciasto-jajka-4-szt-maka.html

Camilla w kuchni

Kamila