Francuskie rożki z jabłkami

Justyna
Desery
10.06.2017 17:41
Francuskie rożki z jabłkami

Dzisiejsze rożki przygotowałam z jabłkami i tu polecam jakąś twardszą odmianę jabłek, rodzynkami i orzeszkami, ale równie dobrze, możemy zrobić je z budyniem, z białym serem, lub też z innymi owocami, które akurat mamy pod ręką. Składniki: - opakowanie ciasta francuskiego - 1 duże jabłko - garść rodzynek - 4 łyżki posiekanych orzeszków arachidowych - 2 łyżeczki cukru - kilka kropel soku z cytryny - 1 jajko Przygotowanie: - Jabłka kroimy w kostkę, mieszamy z 2 łyżkami orzeszków, rodzynkami, cukrem i sokiem z cytryny. Francuskie rożki to mój stały, awaryjny deser, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego, lub kiedy do moich drzwi zbliżają się goście, a kuchnia świeci pustkami, jeśli chodzi o słodycze, dlatego zawsze w lodówce mam gotowe ciasto francuskie. - Tak przygotowane rożki, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, smarujemy każdy rożek roztrzepanym jajkiem, obsypujemy orzeszkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.niepieprz.pl/francuskie-rozki-z-jablkami/