Szybkie ciasto z gruszką i czekoladą na oleju kokosowym

Magdalena
Ciasta
10.06.2017 1:44
Szybkie ciasto z gruszką i czekoladą na oleju kokosowym

Zachęcam do pieczenia i oczywiście jedzenia 😉 Składniki: (na tortownice 24 cm) 2 twarde gruszki 4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego (nierafinowanego) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej (u mnie od Pro-BIO) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g opakowania kropli czekolady (u mnie od Pro-BIO) Przygotowanie: Gruszki obieramy i kroimy na kawałki (kostka). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 40 minut do tzw. suchego patyczka (w przypadku takich ciast zawsze stosujemy zasadę suchego patyczka, ponieważ czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika). Zapraszam Was na szybkie ciasto z gruszką i czekoladą na oleju kokosowym, który nadaje mu wyjątkowego smaku i aromatu. Następnie powoli dosypujemy obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, miksujemy. Do miski wbijamy całe jajka, dodajemy cukier i cukier wanilinowy, całość dokładnie miksujemy. Na koniec do masy dodajemy pokrojone gruszki, mieszamy łyżką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/szybkie-ciasto-z-gruszka-i-czekolada-na-oleju-kokosowym/