Tarta z truskawkami na mące kokosowej z kremem waniliowym

Łukasz
Ciasta
09.06.2017 10:21
Tarta z truskawkami na mące kokosowej z kremem waniliowym

SKŁADNIKI Spód: - 5 łyżek mąki kokosowej - 1 łyżka kakao - 1 łyżka ksylitolu lub erytrytolu - 3 białka - 50 ml oleju kokosowego Krem waniliowy: - 300 ml mleka kokosowego - 3 łyżki ksylitolu lub erytrytolu - 1 laska wanilii - 3 żółtka - 2 łyżki mąki ziemniaczanej Jedną szklankę mleka kokosowego (250 ml) przelej do rondelka, dodaj przekrojoną na pół laskę wanilii z uprzednio wybranymi ziarenkami (je również dodaj) oraz ksylitol lub erytrytol. Garnek wstaw z powrotem na ogień i gotuj przez około 2-3 minuty, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. - Następnie z żółtek, mąki ziemniaczanej i pozostałych 50 ml mleka przygotuj pastę. Dodatkowo: - 500 g truskawek PRZYGOTOWANIE Spód - W jednej misce połącz mąkę kokosową z ksylitolem, kakao, płynnym olejem kokosowym i białkami. - Wyłóż nią posmarowaną uprzednio olejem kokosowym foremkę na tartę o średnicy 20 cm. Truskawki umyj, osusz, odkrój szypułki i wyłóż je na gotowy krem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.food2.pl/2017/06/Tarta-z-Truskawkami.html