Gnocchi z sosem pomidorowym i serem

Julianna
Obiad
08.06.2017 12:47
Gnocchi z sosem pomidorowym i serem

Składniki (na 2 porcje): 300ml sosu pomidorowego* 1 cebula 2 ząbki czosnku garść liści bazylii 3 łyżki tartego sera (mozzarella albo żółty) 1 łyżka oliwy Dodać gnocchi, podgotować 2 minuty, dodać przekrojone pomidorki cherry, posypać listkami bazylii, serem, wstawić do nagrzanego piekarnika. Jeśli nie mamy odpowiedniej patelni, gnocchi z sosem można przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać bazylią, serem i zapiec. Tak samo prosty jest dzisiejszy przepis na gnocchi w sosie pomidorowym zapiekane z serem. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, czosnek posiekać, zeszklić na oliwie, wlać sos pomidorowy, zagotować. Do zeszklonej cebulki i czosnku wlewamy pomidory, gotujemy na małym ogniu ok 5 minut, doprawiamy do smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.obiadgotowy.pl/2017/06/gnocchi-z-sosem-pomidorowym-i-serem.html