Mrożony jogurt jeżynowy

Aneta
Desery
06.06.2017 19:23
Mrożony jogurt jeżynowy

porcja Składniki: na jogurt jeżynowy - 1/2 szklanki mrożonych jeżyn - 1/2 szklanki jogurtu naturalnego - cukier kokosowy do smaku - ponadto - 6 łyżek jogurtu naturalnego - 1 łyżka płatków owsianych Przygotowanie: - Jogurt z mrożonymi jeżynami miksujemy w blenderze na jednolitą masę. Zrobiłam koktajl jeżynowy i ten mrożony jogurt, w sam raz na kolację w duszny dzień. Żeby ładnie wyglądał podałam go w słoiczku z jogurtem naturalnym dla kontrastu i tak zdrowymi i pysznymi płatkami owsianymi! Jogurt zmiksowałam z jeżynami, zamroziłam na kilka minut i gotowe. - Na dno słoiczka wylewamy 3 łyżki jogurtu. - Przekładamy do miseczki, zamrażamy kilka minut, aż masa będzie gęsta. Mrożony jogurt jeżynowy / 1

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/06/mrozony-jogurt-jezynowy.html