Szarlotka

Beata
Ciasta
06.06.2017 0:09
Szarlotka

Ciasto 2,5 szklanki mąki 1/2 szklanki kwaśnej śmietany 100 g masła 4 żółtka 2 czubate łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, proszek do pieczenia, żółtka i masło drobno posiekane. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na ciasta. Polecam Wam również przepis na jabłecznik, który jest u mnie zawsze numerem 1. Jedną część rozwałkować i ułożyć na dnie blaszki (23x38cm) wysmarowanej tłuszczem. Zawinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2017/06/szarlotka.html