Sernik z ananasem na słonawym spodzie

Magdalena
Ciasta
05.06.2017 0:23
Sernik z ananasem na słonawym spodzie

Na sernik: - 1/2 kg sera z wiaderka (dobrej jakości) - 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią Skworcu - 125 g miękkiego masła - 1 szklanka cukru - 4 jajka (u mnie wiejskie) - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 3 krążki ananasa z puszki Następnie dodajemy łyżka po łyżce ser z wiaderka (gdzieś pomiędzy dodając łyżeczkę mąki ziemniaczanej), cały czas miksując na małych obrotach. Na koniec dodajemy ubite białka, króciutko i delikatnie miksujemy z masą (można również wmieszać białka łyżką do masy serowej). Sernik z ananasem na słonawym spodzie powstał spontanicznie i podbił serca mojej rodziny. Na słonawy spód: - krakersy solone 150 g od Cukry Nyskie - 150 g margaryny / masła Polecam Wam taki sernik z ananasem na słonawym spodzie. Do żółtek dodajemy cukier, cukier z prawdziwą wanilią i miękkie masło (125 g), Blaszkę z przygotowanym spodem wyciągamy z lodówki. Krakersami wykładamy spód wcześniej wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną tortownicy, ugniatamy ręką (mi pomagała z radością córeczka). Tortownice ze słonawym spodem wkładamy do lodówki na czas przygotowania sernika. A słonawy spód z dobrej jakości krakersów wspaniale balansuje smak. Na wierzch naszego sernika układamy pokrojone krążki ananasa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/sernik-z-ananasem-na-slonawym-spodzie/