Torcik jabłkowy z bezą

Kamila
Ciasta
04.06.2017 20:44
Torcik jabłkowy z bezą

CIASTO: · mąka pszenna 500 dag · masło 200 g · żółtka 5 szt · proszek do pieczenia 2 łyzeczki MASA: · jabłka 2 kg · galaretka w proszku 2 op · cynamon 1 łyżeczka · kasza manna 1 łyżka BEZA: · białka 5 szt · cukier puder 1 szkl · kisiel w proszku 2 łyżki Z przesianej mąki, masła, żółtek, proszku do pieczenia zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce - ok 1 godz.. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, Do garnka wlac 40 ml wody i wrzucić jabłka i dusić pare minut mieszając, dodać cynamon, galaretki w proszki i manne, wymieszać, ostudzić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://camillawkuchni.blogspot.com/2015/09/torcik-jabkowy-z-beza.html

Camilla w kuchni

Kamila