Pieczone mini serniki z konfiturą malinową

Magdalena
Desery
02.06.2017 8:41
Pieczone mini serniki z konfiturą malinową

😉 Składniki: (na 12 sztuk) 500 g sera z wiaderka (nie wodnistego) 3 jajka L około 120 g cukru pudru 1 płaska łyżka budyniu śmietankowego – u mnie ten z eSłoneczko 2 opakowania herbatników regionalnych korzennych z polewą kakaową Cukry Nyskie (2×63 g) 50 g masła / margaryny konfitura malinową lub świeże owoce opcjonalnie listki świeżej mięty Przygotowanie: Ciastka przekładamy do misy blendera z nożami i rozdrabniamy. Po schłodzeniu nakładamy na każdy serniczek porcję konfitury – u mnie malinowa (można użyć innej lub dodać świeże owoce np. truskawki). Studzimy i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę (serniczki muszą być dobrze schłodzone, aby miały zwartą konsystencję i łatwo się je wyciągało z papilotek). Następnie dodajemy do nich 50 g rozpuszczonego masła lub margaryny, mieszamy całość i odstawiamy na czas przygotowania masy. Oczywiście zamiast konfitury malinowej możecie spokojnie użyć inną ulubioną lub położyć na serniczki świeże truskawki. Mini serniki pieczemy w nagrzanym do 170 stopni piekarniku na środkowym poziomie przez około 25-30 minut. Dziś zapraszam Was na pyszne i szybkie w przygotowaniu pieczone mini serniki z konfiturą malinową. Do miski wbijamy całe jajka, dodajemy cukier puder i miksujemy całość na puch.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/pieczone-mini-serniki-z-konfitura-malinowa/