zupa marchewkowo kokosowa

Zupy
01.06.2017 18:43
zupa marchewkowo kokosowa

Składniki 600 g marchewki 2 litry bulionu jarzynowego (marchewka, pietruszka, por, seler, natka pietruszki, kapusta włoska, cebula) 400 ml mleczka kokosowego 100 g wiórków kokosowych 4 – 5 łyżek śmietanki kremówki 1/2 łyżeczki kolendry 1/2 łyzeczki imbiru spora szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz płatki migdałowe A na pytanie, czy nie boję sie zdradzać innym swoich receptur, zawsze odpowiadam, że nie, bo każdy wykorzysta do przygotowania potrawy ten sam składnik, ale każdy włoży w to swoją część serca… Jeżeli skusicie się na wykorzystanie tego przepisu i ugotujecie tę zupę dla swoich bliskich, koniecznie patrzcie, jak jedzący smakują pierwszą łyżkę tego dania. Zapewne zamlaskają, przełkną i popatrzą na Was z pytaniem na ustach: Co jest w tej zupie? Nie bójcie się jej, to właśnie ona sprawia, że ta zupa ma to coś!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rajdlapodniebienia.pl/index.php/2017/03/27/zupa-marchewkowo-kokosowa/