Śmietankowo-jogurtowe lody domowe (bez jajek, bez maszynki)

Magdalena
Desery
28.05.2017 15:44
Śmietankowo-jogurtowe lody domowe (bez jajek, bez maszynki)

Składniki: 500 ml śmietanki 30% 2 tubki skondensowanego mleka słodzonego (2 x 150 g) mała szczypta soli 1 jogurt z mango 150 g propozycja podania: kubeczki waflowe brązowe z Cukieteria.pl Uwaga! Dlatego dziś chciałabym się z Wami podzielić prostym przepisem na śmietankowo-jogurtowe lody domowe z nutą mango. 😉 Ja swój pyszny lodowy deser podałam rodzinie w delikatnych waflowych kubeczkach, które otrzymałam w ramach dalszej współpracy z Cukieteria.pl. Jeśli nie zjecie Waszych lodów od razu, przed każdym podaniem wyciągnijcie wcześniej lody z zamrażalnika, aby lekko zmiękły. Już niedługo na blogu kolejne słodkie inspiracje stworzone w ramach współpracy z Cukieteria.pl. Dziś polecam Wam pyszne śmietankowo-jogurtowe lody domowe z nutą mango. Poprzednio w ramach tej współpracy zaprosiłam Was na pyszny tort urodzinowy oraz podwójnie pomarańczową babkę. A na takie dni najlepsze są… domowe lody! Gdy masa będzie wystarczająco gęsta i jednolita nie musimy już mieszać naszych lodów, zostawiamy je do całkowitego zamarznięcia. Dalsza współpraca z Cukieteria.pl Serdecznie zapraszam Was na słodką stronę Cukieteria.pl. Lody należy mieszać widelcem co 30-40 minut około 4 razy. Śmietanki nie trzeba ubić na sztywno, ale powinna powiększyć objętość.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/smietankowo-jogurtowe-lody-domowe-z-nuta-mango/