Otrębowy omlet jabłkowy. Zdrowy omlet z jabłkiem bez mąki i cukru.

Magdalena
Śniadania
25.05.2017 23:26
Otrębowy omlet jabłkowy. Zdrowy omlet z jabłkiem bez mąki i cukru.

😉 Składniki: - 1 całe jajko - 1 białko - 3 czubate łyżki otrąb owsianych (u mnie Młyny Stoisław) - 1 małe jabłko (nie kwaśne) - mała szczypta soli - cynamon do smaku (około 1/3 łyżeczki) - olej kokosowy do smażenia - propozycja podania: plasterki bananów i łyżeczka dżemu z czarnej porzeczki Przygotowanie: Do miski wsypujemy otręby owsiane. Gdy pierwsza jest już dobrze usmażona, przykrywamy patelnię np. talerzem, obracamy, a następnie zsuwamy omlet znów na patelnię, aby dosmażyć go z drugiej strony. Następnie ścieramy obrane jabłko i dodajemy pozostałe składniki – sól, jedno całe jajko i jedno białko oraz cynamon do smaku (u mnie około 1/3 łyżeczki). Omlet pocięty w trójkąty, z plasterkami banana i łyżeczką dżemu z czarnej porzeczki. Jeśli skorzystaliście z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: [email protected] lub za pośrednictwem Facebook. Rozgrzewamy małą patelnię z olejem kokosowy (u mnie około 1/2 łyżeczki). Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu Czytelnicy pieką/gotują (z podpisem). Omlet smażymy na małym ogniu z dwóch stron. Na patelnię wylewamy masę, ruszamy patelnią, aby rozprowadzić ją po całej powierzchni. Omlet podajemy w całości lub pocięty na trójkąty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/otrebowy-omlet-jablkowy-zdrowy-omlet-z-jablkiem-bez-maki-i-cukru/