Barszcz czerwony z botwiną i ziemniakami

Zupy
25.05.2017 21:41
Barszcz czerwony z botwiną i ziemniakami

Składniki: 1 pęczek młodej botwiny 2 marchewki 2 pietruszki 1/3 selera 1 cebula 1 golonka z indyka 70 dag młodych ziemniaków 1/2 litra soku z kiszonych buraków 10 ziaren ziela angielskiego 10 ziaren pieprzu czarnego 2 listki laurowe sól 2 litry wody Wlewamy sok z kiszonych buraków i na małym ogniu gotujemy całość jeszcze przez 10 minut. Ugotowaną marchew kroimy w krążki, obieramy mięso z kości i dodajemy do zupy. Liście wraz z łodygami szatkujemy a buraki kroimy w kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://qchniapoprostu.blogspot.com/2017/05/barszcz-czerwony-z-botwina-i-ziemniakami.html