Tort na Dzień Mamy!

Ciasta
24.05.2017 13:08
Tort na Dzień Mamy!

- Szczypta soli. MUS Z MANGO: - Zmiksowane mango - 2 szklanki. Zmiksowane mango połącz z sokiem z limonki i cukrem. Białka ubijamy ze szczyptą soli na gęstą pianę, pod koniec ubijania dodajemy dwie łyżki cukru. - Esencja z kawy rozpuszczalnej - 1/2 szklanki. Ubij śmietanę na gęsty krem i połącz z zimną masą mangową. Żółtka ucieramy z cukrem na tzw. kogel-mogel. Teraz gdy trochę podrosłam, mama nadal jest najważniejszą osobą w moim życiu i zawsze pamiętam o jej święcie. Rok temu postawiłam na połączenie lekko kwaśnego mango ze słodką czekoladą. Wylej na schłodzone ciasto kawowe i odstaw na kilka godzin. Dodać połowę białek i delikatnie wymieszać, dodać drugą połowę białek i delikatnie połączyć całość. - Sok z limonki - łyżka. - Żelatyna - 2 łyżki. Przesiać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, do masy z żółtek. Wystudzoną żelatynę połączyć z mango. - Kakao w proszku - 1/4 szklanki. Wylać na blachę i piec 20-25 minut. Żelatynę rozpuścić z wodą. - Mąka pszenna - 1/2 szklanki. Nie rysuję już laurek, ale co roku piekę mojej mamie tort.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowo-w-kuchni.blogspot.com/2017/05/tort-na-dzien-mamy.html

Kolorowo w kuchni.