Wegański burger

Patrycja
Obiad
23.05.2017 10:15
Wegański burger

, Dodatkowo: bułki do burgerów (duze), sałata 6 liści, pomidor 1 szt, papryka żółta 1/4 szt ogórki konserwowe 3 szt, cebula czerwona pół szt, musztarda 3 łyżki, ketchup 3 łyżki, Sposób przygotowania: Kasze jaglaną gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Składniki: burger: kasza jaglana pół woreczka, pieczarki 10 dag, cebula 1/4 szt, czosnek 2 ząbki, sos sojowy 2 łyżki, papryka słodka do smaku, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sol i pieprz do smaku, olej do smażenia, bułka tarta do obtoczenia Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Bułki przekrawamy na pół i podpiekamy w piekarniku lub na grilu. Następnie bułki smarujemy musztardą i ketchupem, na to nakładamy burgera, po dwa plastry pomidora, ogórka konserwowego, pasek żółtej papryki i sałatę. Dla mojego męża zawsze robię tradycyjnego burgera z wołowiny, lecz ja jestem zwolennikiem burgerów wegetariańskich i wegańskich, więc przedstawię Wam dzisiaj moi kochani wersje Wegeburgera. Burgery podaje się w bułce z dodatkiem sera żółtego, sałaty, pomidora, ogórka konserwowego i sosu. Do gorącej kaszy dodajemy usmażone pieczarki, wyciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy oraz przyprawy do smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/01/weganski-burger.html

kulinarne odsłony pati

Patrycja