Wegańskie kotleciki sojowe

Obiad
21.05.2017 12:17
Wegańskie kotleciki sojowe

Składniki: (14 szt.) - 250 g. ziarna soi - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka przyprawy typu vegeta - 1 łyżka płatków orkiszowych - 2 łyżki płatków owsianych - 3 łyżki siemienia lnianego - 5 łyżek wrzątku - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka suszonego majeranku - garstka listków świeżej szałwii - świeżo mielony czarny pieprz Oraz: - około 1 szkl. panierki panko lub bułki tartej - olej rzepakowy do smażenia Soję wypłucz, zalej zimną wodą i odstaw na noc. Siemię lniane zmiel na proszek, zalej 5 łyżkami wrzątku, wymieszaj i odstaw do wystygnięcia. Na drugi dzień odcedź, zalej świeżą wodą (5 szkl.) i doprowadź do zagotowania. Smaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Na oliwie podsmaż drobniutko posiekaną cebulę, aż będzie lekko złota. Gotuj, aż soja będzie miękka (około 2 godz.).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2017/05/weganskie-kotleciki-sojowe.html