Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem

Agata
Ciasta
18.05.2017 19:50
Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem

Nadzienie: W ciepłym mleku rozpuszczamy pokruszone drożdże i łyżeczkę cukru, dodajemy łyżkę mąki, mieszamy, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 15-20 minut. Następnie smarujemy nim ciasto, a później wykładamy na nie karmelizowany rabarbar, po czym zwijamy w rulon wzdłuż dłuższego boku. Ciasto przekładamy na oprószony mąką blat i wałkujemy na prostokąt o wymiarach 30 x 40 cm. Podgrzewamy nie mieszając na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści, a potem zacznie karmelizować i będzie miał złotawy kolor. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 60 minut. Na suchą patelnie wsypujemy 150 g cukru i dodajemy wodę lub sok.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/05/drozdzowe-buleczki-z-karmelizowanym.html