Zapiekanka z zielonymi szparagami

Magda
Zapiekanki
12.05.2017 11:17
Zapiekanka z zielonymi szparagami

Potrzebujemy: pęczek szparag zielonych pół większej cebuli lub jedna mała 150g boczku 4 duże ziemniaki 2 jajka mała kwaśna śmietana 12% 100g parmezanu sól i pieprz Ziemniaki obieramy i kroimy w grube plastry. Układamy na dno ziemniaki a na to wykładamy boczek z cebulką. Cebulę kroimy w piórka a boczek w większe kawałki. Zapraszam Was zatem na przepyszny obiad z ich udziałem. Kiedyś pokarzę Wam przepis na zupę z ich wykorzystaniem. Sezon na szparagi w pełni. W misce mieszamy jajka, śmietanę i 3/4 sera. Szparagi myjemy i odkrawamy lub odrywamy twardsze końcówki. Na górze układamy szparagi. Podgotowujemy je w osolonej wodzie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://mietowygarnuszek.wordpress.com/2017/05/02/zapiekanka-z-zielonymi-szparagami/