Kanapka z zielonymi szparagami, szynką serrano i jajkiem sadzonym

Magda
Śniadania
12.05.2017 11:11
Kanapka z zielonymi szparagami, szynką serrano i jajkiem sadzonym

Potrzebujemy (na dwie kanapki): 2 grube kromki weki 2 jajka 6 szparagów zielonych 3 plasterki szynki serrano łyżeczka jogurtu Gotowe składniki układamy kolejno: kromka weki, smarujemy grubo sosem, układamy trzy szparagi i na to dajemy jajko. Układamy je na blaszce i pieczemy przez około 10 minut. Szparagi myjemy i łamiemy końcówki, pozbywając się w ten sposób twardych końcówek (nie wyrzucamy! W tym czasie z majonezu, jogurtu i keczupu robimy sos. Kto nie skusi się na taką kanapkę? łyżeczka majonezu łyżeczka keczupu sól i pieprz trochę masła Plasterki szynki kroimy wzdłuż na pół.