sałatka z komosą ryzową, pomidorkami koktajlowymi i kapustą pekińską

Aneta
Sałatki
11.05.2017 15:49
sałatka z komosą ryzową, pomidorkami koktajlowymi i kapustą pekińską

Sałatka z komosą ryżową i pomidorkami koktajlowymi / 2 porcje Składniki: 150 g komosy ryżowej białej 3 liście kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej cebuli 1/2 pęczka natki z pietruszki 6 pomidorków koktajlowych Przygotowanie: Gdy tylko robi się cieplej na dworze, przygotowuje kolorowe sałatki, które z powodzeniem można podać na obiad. Dzisiaj przedstawiam mój przepis, z wykorzystaniem pysznych warzyw takich jak czerwona cebula, kapusta pekińska, pomidorki cherry i pełna witaminy C natka pietruszki. Sama quinoa ma lekko orzechowy smak, więc spokojnie można przygotować z jej wykorzystaniem wiele różnych kompozycji smakowych. Pierwszy raz jadłam taką komosę ryżową w Brukseli, w śródziemnomorskiej restauracji Colmar kilka dobrych lat temu. Komosę ryżową przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Ostudzoną komosę ryżową mieszamy w misce razem z warzywami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2017/05/saatka-z-komosa-ryzowa-kapusta-pekinska.html