Chrupiące batony wieloziarniste. Bezmączne, wegańskie

Diana
Przekąski
01.05.2017 10:43
Chrupiące batony wieloziarniste. Bezmączne, wegańskie

PL Składniki: - po 40 g.: sezamu, pestek słonecznka, pestek dyni, płatków osiwanych lub jaglanych - 20 g. płatków migdałowych - 4-5 łyżek syropu klonowego (lub inny syrop - z miodem nie polecam, za bardzo się kleją) Podprażamy na niewielkim ogniu, w suchym woku (lub na bieprzywierajacej patelni) sezam. Wiem, że jestem monotematyczna, a na moim blogu krótlują właściwie tylko muffiny, słodkie chlebki i batony, ale cóż... Nic nie poradzę, że mogę jeść je bez końca. A jeśli zależy Wam na batonch ekologicznych, polecam kupić produkty w nieocenionych eko-sklepach Ekogram Zielonki w Krakowie lub na stronie EKOGRAM. Mało tego, wkrótce spodziewajcie się kolejnego przepisu na muffinki i chlebek bananowy - obie propozycje na mące kokosowej, a więc superhiperzdrowe. Wylewamy masę do foremki wyłożonej papierem do peiczenia, dociskamy i wygładzamy mase lekko zwilżonymi dłońmi, delikatnie nacinamy prostokątne formy, bez rozdzielania (ja zrobiłam to zbyt późno i niektóre batony mi się połamały). Dzisijesz batony to tez mega dawka witamin i minerałó, doskonale się sprawdzi np. na górskie wędrówki albo po treningu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://zdrowozakrecona.blogspot.com/2017/04/super-crunchy-snack-bars-czyli-baardzo.html