Ciasto drożdżowe z rabarbarem i serem

Anna
Ciasta
28.04.2017 16:30
Ciasto drożdżowe z rabarbarem i serem

Ciasto drożdżowe: - 3,5 szkl mąki pszennej - 3 jajka - 1/2 szkl cukru + 2 łyżki do drożdży - 1 szkl mleka - szczypta soli - 50 g masła - 50 g świeżych drożdży - cukier waniliowy - 500 g twarogu półtłustego - 2 żółtka - budyń waniliowy w proszku - 2 łyżki cukru pudru - 150 g mąki - 100 g cukru,najlepiej drobnego - 80 g zimnego masła - ok 1 szkl cukru pudru - 3 łyżki soku z cytryny bądź limonki - 4 duże łodygi rabarbaru ( mogą być inne owoce) Gdy ciasto podwoi swoją objętość przekładamy go na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i rozprowadzamy równomiernie,następnie wykładamy gotowy ser,również na całą powierzchnię,następnie pokrojony rabarbar,możemy go lekko wcisnąć,ale nie jest to konieczne. W osobnej misce łączymy mąkę,sól,cukier,cukier waniliowy - wlewamy jajka z drożdżami i mlekiem,całość mieszamy. Gotowe przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 30-40 min,aż podwoi swoją objętość. 3. Widelcem rozdrabniamy ser,dodajemy żółtka,cukier puder oraz budyń w proszku - całość mieszamy. Zachęcam Was do polajkowania stronki i obserwowania bo są tam przecudne rzeczy - doskonałe na prezent dla bliskich osób,każdy coś dla siebie znajdzie https://www.facebook.com/galeria.cudaswiata/ Jeszcze raz dziękuję za wspaniałe talerzyki,cudnie wyglądają na fotkach a w rzeczywistości są jeszcze piękniejsze.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2017/04/ciasto-drozdzowe-z-rabarbarem-i-serem.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna