Potrawka z czerwonej soczewicy

Patrycja
Obiad
21.04.2017 9:24
Potrawka z czerwonej soczewicy

Składniki: soczewica czerwona 500 g, cebula 1 szt, czosnek 2 ząbki, marchew 2 szt, koncentrat 3 łyżki, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie 5 ziaren, kmin rzymski 1 łyżka, kolendra mielona 1 łyżka, papryka słodka mielona 1 łyżka, garam masala 1 łyżeczka, kurkuma 1 łyżeczka, owoc jałowca 3 ziarna, zioła prowansalskie pół łyżeczki, chili do smaku, pieprz i sól do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Cebule drobno siekamy i podsmażamy na oleju. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawiamy potrawkę do smaku chili, solą i pieprzem. Dodajemy wszystkie przyprawy i podsmażamy przez 2 min przez cały czas mieszając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2017/02/potrawka-z-czerwonej-soczewicy.html

kulinarne odsłony pati

Patrycja