Wielkanocny żurek z pulpetami z białej kiełbasy

Iza
Wielkanoc
12.04.2017 18:03
Wielkanocny żurek z pulpetami z białej kiełbasy

- Zielone części pora - 2 suszone grzybki - 1 ząbek czosnku - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego - 4 ziarna ziela angielskiego - 4 liście laurowe Pulpety z białej kiełbasy: - 4 – 5 białych surowych kiełbas Jeśli znudził się Wam tradycyjny postny żur, może skusicie się na mój delikatny wielkanocny żurek z pulpetami z białej kiełbasy. Dodatkowo: - 8 – 10 przepiórczych jajek ugotowanych na twardo - ewentualnie natka pietruszki Ugotować wywar z wszystkich warzyw, z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego, pieprzu i soli. Składniki: - 250 - 300 ml żytniego zakwasu na żurek - ugotowany wcześniej wywar warzywny - 1 ząbek czosnku - 2 łyżki suszonego majeranku - ⅓ szklanki śmietany 12% - sól lub sól słoneczna do smaku - pieprz do smaku Jak zrobić wielkanocny żurek z pulpetami z białej kiełbasy? |Wielkanocny żurek z pulpetami z białej kiełbasy| Smacznego :- ) |Wielkanocny żurek z pulpetami z białej kiełbasy| Podawać z jajkami przepiórczymi ugotowanymi na twardo (jajka gotuję około 2 minut od zagotowania wody).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/2017/04/wielkanocny-zurek-z-pulpetami.html