Podwójnie czekoldowe trufle z orzechami (bez cukru, bez glutenu, wegańskie)

Anna
Fit
12.04.2017 12:09
Podwójnie czekoldowe trufle z orzechami (bez cukru, bez glutenu, wegańskie)

Ilość to 46 sztuk Wartość odżywcza i wymienniki 1 trufla: WW = 0,29 WBT = 0.42, kcal = 51.93, węglowodany z błonnikiem = 3.37g, błonnik = 0.49g, białko = 0.51g, tłuszcz = 4.42g, suma wymienników (WM) = 0.71, w tym procent WBT = 59 Składniki 3 garście (150g) suszonych daktyli bez pestki 6 łyżek (150g) oleju kokosowego lub masła klarowanego ghee w wersji niewegańskiej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki (10g) gorzkiego kakao 4 łyżki (46 sztuk) orzechów nerkowca 3 paski (30g) gorzkiej czekolady bez cukru i mleka 5-6 łyżek (50-60ml) mleka roślinnego 1 łyżka (10g) pokruszonych nerkowców lub migdałów Wykonanie Suszone daktyle zalej gorącą wodą – kilka centymetrów powyżej daktyli. Specjalizuję się w konsultacjach i planowaniu indywidualnych zaleceń i diet dla: – osób z nadwagą i otyłością – chorujących na cukrzycę typ 1 i 2 – osób z alergiami, nietolerancjami pokarmowymi – zmagających się z problemem insulinooporności, hipoglikemii reaktywnej – chorujących na Hashimoto, niedoczynność i nadczynność tarczycy – kobiet w ciąży i karmiącymi piersią – osób aktywnych fizycznie – dzieci oraz dorosłych Takie pyszne i piękne domowe trufle mogą jeść osoby na diecie bez mleka, bez jaj, bez glutenu, bez cukru oraz weganie. Można je podzielić na mniejsze porcje, zapakować piękne i wręczyć ukochanej osobie z okazji urodzin, imienin, jak również na Dzień Matki, Dzień Ojca czy bez okazji dla osłodzenia danej chwili. Jeżeli szukasz więcej przepisów na zdrowe słodkości bez cukru to znajdziesz je w mojej drukowanej książce Na pół słodko. Jeżeli chcesz się umówić na konsultację online lub stacjonarnie w Warszawie w Alergo- Med przy ul.Lanciego 12 to napisz do mnie: [email protected] Zapraszam do kontaktu Anna Englisz Olej kokosowy lub masło wyjmij z lodówki i pozostaw w temperaturze pokojowej ok 1 godziny przez przygotowaniem trufli. Z podanego przepisu przygotujesz 46 przepysznych trufli – to dużo smaku słodkiego i czekolady na raz. Witam Cię w świecie zdrowych słodkości i diety bez cukru Anna Englisz Z wykształcenia i zamiłowania jestem dietetykiem, specjalistą ds żywienia człowieka. Ukończyłam studia magisterskie i inżynierskie na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie oraz podyplomowe Studium Pedagogiczne SGGW w Warszawie. ZAMÓW TERAZ Podwójnie czekoladowe trufle z orzechami (bez cukru, bez glutenu, wegańskie) Miskę wstaw nad garnek z gotującą wodą i rozpuszczaj na wolnym ogniu do momentu powstania jednolitej polewy czekoladowej. Od ponad 12 lat dzielę się swoją wiedzą i doświadczeniem dietetycznym, a od 5 lat także doświadczeniem kulinarnym na blogu www.napolslodko.com. Trufle wstaw do lodówki na ok 1 godzinę. Wstaw na ok 1 godzinę do lodówki. 2. W środek trufli możesz włożyć dowolny orzech: migdał, laskowy, brazylijski, jak również suszone owoce, np. śliwkę, morele. Orzechy zalej gorącą wodą i pozostaw na ok 30 minut do namoczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.napolslodko.com/podwojnie-czekoladowe-trufle-orzechami-bez-cukru-weganskie/