Faszerowane jajka z pieczarkami, czosnkiem niedżwiedzim

Agata
Wielkanoc
12.04.2017 9:28
Faszerowane jajka z pieczarkami, czosnkiem niedżwiedzim

Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 10 pieczarek 1 cebula kilka listków czosnku niedźwiedziego 1 łyżka majonezu sól pieprz olej rzepakowy do smażenia szczypiorek do posypania Wykonanie: Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, kroimy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka. Pieczarki i cebulę drobniutko siekamy. A na blogu czekają na Was jeszcze inne przepisy na jajka: Faszerowane jajka z pieczarkami, czosnkiem niedźwiedzim i olejem rzepakowym Teraz właśnie jest sezon na tę aromatyczną roślinę, która ma wszystkie właściwości popularnego czosnku, ale przewyższa go jeśli chodzi o zawartość niektórych substancji, na przykład siarki. Na rozgrzanym oleju na patelni przesmażamy cebulę, gdy się zeszkli dorzucamy pieczarki, smażymy przez 10 minut. Dlatego podrzucam Wam jeszcze jeden bardzo prosty i pyszny przepis na faszerowane jajka z pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzim. W domu używam do smażenia tylko oleju rzepakowego, nie przenosi on zapachów, co jest bardzo istotne dla smaku przygotowywanych dań. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega - 3 i dlatego jest bardzo ważn ym składnikiem naszej codziennej diety. Według badań naukowców, to jeden z najzdrowszych olejów na świecie. Mam nadzieję, że znajdzie się ono też na Waszym świątecznym stole 😋. Warto też na nim smażyć, ponieważ ma wysoką temperaturę dymienia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/04/faszerowane-jajka-z-pieczarkami.html