babka bananowa ponczowana rumem

Magdalena
Wielkanoc
07.04.2017 14:01
babka bananowa ponczowana rumem

Składniki: - 230 g masła - 1 banan - 4 jajka - 1/4 szklanki miodu - 2/3 szklanki mleka - 1 szklanka cukru - 2 i 3/4 szklanki mąki - 1 łyżeczka cynamonu - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 1/2 szklanki osłodzonej herbaty, przestudzonej - kieliszek rumu Banana rozgnieść widelcem. W tym roku jednak szczególnie udzielił mi się wiosenny nastrój i skusiłam się na babkę. Miękkie masło utrzeć z cukrem, następnie ucierając dodawać po jajku. Jeszcze ciepłą babkę nasączyć herbatą wymieszaną z rumem. Przelać do formy na babkę, najlepiej silikonowej. Wyjąć z formy, przełożyć na kratkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/03/bananowa-babka-ponczowana-rumem.html

Domowa Cukierenka

Magdalena