Kurczak z brzoskwinią i serem pleśniowym zapiekany w cieście francuskim

Monika
Obiad
06.04.2017 12:38
Kurczak z brzoskwinią i serem pleśniowym zapiekany w cieście francuskim

składniki: 2 średnie pojedyńcze piersi z kurczaka 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 duża połówka brzoskwini, u mnie z puszki ok 50 g sera pleśniowego, u mnie lazur sól,pieprz jajko do posmarowania czarny sezam do posypania sałatka 3 spore garście rukoli 2 pomarańcze olej słonecznikowy Piersi kurczaka dokładnie oczyścić z błonek i tłuszczyku. Nad miską z rukolą wykrawać cząstki z pomarańczy aby sok skapywał na rukolę. Ciasto wystające z boków ponacinać w paski o szerokości ok 2 cm. Ciasto przeciąć na pół na dwa równe kawałki. W każdej piersi zrobić nacięcie tworząc kieszonkę do której włożymy brzoskwinie i ser pleśniowy. Następnie paski ciasta zaplatać na piersi tak jak warkocz. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec aż ciasto dobrze się przyrumieni, funkcja termoobieg.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/03/kurczak-z-brzoskwinia-i-serem.html