Rolada schabowa ze szpinakiem

Monika
Obiad
06.04.2017 12:19
Rolada schabowa ze szpinakiem

Roladę upiekłam z przeznaczeniem na kanapki ale można także podać ją na ciepło jako danie obiadowe np. z sosikiem i kluseczkami. składniki: 1,3 kg schabu 450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego czubryca zielona pieprz gałka muszkatołowa 100 g sera feta 2-3 łyżki oleju 1/2 szklanki wody lub bulionu Zamrożony szpinak wrzucić na patelnię. Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika na 190 C i piec ok 75 minut, funkcja termoobieg. Na wierzchu roladę również natrzeć czubrycą. Pyszna rolada ze schabu z zielonymi dodatkami-zielonym nadzieniem i zieloną przyprawą. Schab rozkroić wzdłuż dłuższego boku na duży płat mięsa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2017/03/rolada-schabowa-ze-szpinakiem.html