Bananowe brownie (fit)

Anna
Fit
29.03.2017 20:18
Bananowe brownie (fit)

Inspiracja: Healthy food explorer Składniki na formę 20x20cm: 1 szklanka płatków owsianych górskich (lub mąki owsianej) 4 kopiate łyżki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 średnie lub 3 duże dojrzałe banany 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 50-60g posiekanej gorzkiej czekolady (minimum 70%, ja dałam 85%) Dla niektórych to dość istotna informacja, więc wspomnę tylko, że brownie jest także wegańskie (ja swojego nie słodziłam, ale wtedy należy użyć odpowiedniego słodzidła), bez laktozy, a w przypadku użycia odpowiedniego proszku do pieczenia i płatków owsianych – bezglutenowe. Opcjonalnie na wierzch: 50g gorzkiej czekolady + 1 łyżka oleju Przygotowanie: - Płatki zmiksować na mąkę. Opcjonalnie 1-2 łyżki słodzidła np. miód, syrop z agawy, ksylitol (ja nie dawałam) To idealny deser na weekend lub drugie śniadanie, gdyż można go jeść bez wyrzutów sumienia. Na wierzch dodatkowo możecie przygotować polewę z gorzkiej czekolady. Sam środek zaś skrywa w sobie kawałki gorzkiej czekoladowy, które tylko podkreślają smak kakao. Wymieszać i odstawić. - Banany i ekstrakt waniliowy zblendować na gładką i kremową masę. Pominęłam, gdyż moje ciacho wędrowało ze mną do pracy na drugie śniadanie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2017/03/bananowe-brownie-fit.html