Bezglutenowe i wegańskie ciasto z awokado

Gosia
Ciasta
29.03.2017 19:22
Bezglutenowe i wegańskie ciasto z awokado

☑ 50 g kakao ☑ 150 ml oleju roślinnego ☑ łyżeczka sody oczyszczonej ☑ dwie łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia ☑ dwie łyżeczki ekstraktu waniliowego ☑ szczypta soli ☑ 400 ml mleka sojowego, niesłodzonego ☑ 300 g cukru muscovado light ☑ 350 g mąki bezglutenowej (najlepiej mieszanki) Polewa ☑ tabliczka gorzkiej, bezglutenowej czekolady ☑ 140 ml mleka sojowego ☑ opcjonalnie bakalie do dekoracji Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni (150 z termoobiegiem) i w międzyczasie szykujemy ciasto. Awokado z cukrem i mlekiem miksujemy blenderem na jednolitą papkę, następnie łączymy z pozostałymi składnikami i mieszamy mikserem do uzyskania gładkiej masy. Jest to mój pierwszy wegański wypiek, który w dodatku jest bezglutenowy :) Ciasto jest teraz naszym numerem jeden - bardzo szybko powstaje, jeszcze szybciej znika :) Składniki: Ciasto ☑ 2 małe, dojrzałe awokado

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.poradyherrbaty.pl/2017/03/czekoladowe-ciasto-z-awokado-weganskie.html