Uszka z mięsem Babci Stefci

Katarzyna
Obiad
26.03.2017 18:01
Uszka z mięsem Babci Stefci

Składniki na ciasto: Składniki na farsz: Wykonanie ciasta: Wykonanie farszu: Wykonanie uszek: 25 dag mąki1 jajkosól do smakuwoda25 dag mięsa drobiowego/ wieprzowego5 dag cebulisól i pieprz do smakumasło do smażeniapapryka mielona ostra do smakuZ podanych składników zgnieść ciasto ręką i odstawić na 15-20 minut by ciasto odpoczęło. Następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i pokroić w kwadraty 3-4 cm. Na pokrojone kwadraty ciasta, nakładać przygotowany farsz, zlepiać uszka. Gotować w dużej ilości wody z dodatkiem soli, wyjmować łyżką cedzakową i przelać ciepłą wodą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2017/03/uszka-z-miesem-babci-stefci.html