Cielęcina w sosie chrzanowym

Wiesław
Obiad
21.03.2017 18:25
Cielęcina w sosie chrzanowym

Proste, a zarazem eleganckie danie Składniki: około 1 1/2 kg karczku cielęcego (u mnie związany nitkami) przyprawa zioła do mięs delikatnych sól i pieprz 1 łyżka chrzanu ostrego 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mąki 1 szklanka wody sól i pieprz szczypiorek do posypania Przygotowanie: Karczek cielęcy myjemy, osuszamy i nacieramy ziołamy do mięs delikatnych, solą i pieprzem oraz odstawiamy do zamarynowania na około 1 godz. Po tym czasie mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Mięso pieczemy około 1,5 godz. W międzyczasie chrzan, śmietanę, mąkę i wodę dobrze mieszamy oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oobzarciuch.blogspot.com/2017/03/cielecina-w-sosie-chrzanowym.html