Wieniec drożdżowy ze szpinakiem

Agnieszka
Przekąski
21.03.2017 11:11
Wieniec drożdżowy ze szpinakiem

Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej 25 g drożdży 1 jajko 1,5 szklanki mleka 4 łyżki oleju roslinnego 1 duzy zabek czosnku 1 czubata łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Farsz: 300 g ricotty 300 g szpinaku mrożonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki bułki tartej - Przesiewamy mąkę do miski dodajemy sól i mieszamy, robimy dołek dodajemy jajko, oliwę z czosnkiem, zaczyn z drożdży i ciepłe mleko, wszystko mieszamy, potem zagniatamy gładkie ciasto, przekładamy ponownie do miski, okrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godz. do wyrastania. - Do patelni z niewielka ilością oliwy z oliwek przekładamy posiekaną cebulkę i czosnek, dusimy chwilę pod przykryciem potem dodajemy rozmrożony szpinak,przyprawiamy do smaku i ponownie dusimy pod przykryciem ok. 20 min. i studzimy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cukiernia-pychotki.blogspot.com/2017/03/drozdzowy-wieniec-ze-szpinakiem.html