Domowe chipsy z ziemniaków

Jolanta
Przekąski
21.03.2017 8:42
Domowe chipsy z ziemniaków

SKŁADNIKI dla 2 osób na jedno posiedzenie przed TV: 5 ziemniaków / kartofli olej rzepakowy do smażenia sól i ulubione przyprawy do posypania po usmażeniu: np. papryka słodka i papryka ostra PRZYGOTOWANIE domowych chipsów: Ziemniaki obieramy z łupin, dokładnie myjemy. Chyba wszyscy lubią chipsy domowe z ziemniaków, ja nie znam nikogo kto ich nie lubi? Piotrek robi prawdziwe domowe chipsy tylko z ziemniaków bez wzmacniaczy smaku i innych E dodatków. Od czasu do czasu, czyli z umiarem każdy może jeść chipsy domowe bez wyrzutów sumienia 🙂 Wrzucamy partiami plastry ziemniaków i smażymy je na złoto z obu stron. Następnie doprawiamy je do smaku tak jak lubimy, te zostały obficie posypane papryką i lekko posolone posypać przygotowaną mieszanką przypraw, po doprawieniu zsypać chipsy do metalowej miski. Przepis na chipsy domowe z kartofli. Wyciągamy je łyżką cedzakową na rozłożony ręcznik papierowy i odsączamy je z nadmiaru oleju.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/przekaski-i-przystawki/domowe-chipsy/