Domowy jogurt

Przetwory
19.03.2017 19:10
Domowy jogurt

Według instrukcji, z tego samego jogurtu można maksymalnie 10 razy wytworzyć kolejny jogurt, później zaleca się zakupienie nowego starteru do jogurtu, gdyż smak może już nie być taki jak na początku. Muszę przyznać, że podchodziłam do tego bardzo sceptycznie i zastanawiałam się czy nie wyrzuciłam tych pieniędzy w błoto, mimo iż było to tylko 5 euro, ale muszę przyznać, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Maszyna ogrzewa przez cały czas pojemniczki z mlekiem w temperaturze około 40 stopni i wtedy nam się powoli wytwarza pyszny jogurt naturalny ;) Do takiego domowego jogurtu naturalnego polecam dodać domowej roboty dżemy dla smaku. kremowy, gęsty, lekko kwaskowy, taki jak lubię i taki jak powinien być, najlepiej wydane 5 euro ostatnimi dniami, więc jak się trafi jakaś promocja to polecam szczerze! Maszyna do robienia domowego jogurtu przeceniona z 20 euro na 5, nie oparłam się i wzięłam. Teraz muszę kupić taką maszynę dla mamy i siostry, bo powiedziały, że jak jogurt wyjdzie to też takie coś chcą ;) Sam jogurt naturalny wystarczy, później do przygotowania następnej porcji jogurtu po prostu używamy tego który wcześniej przygotowaliśmy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://delusionalworldoftrine.blogspot.com/2017/02/domowy-jogurt.html