Carpaccio z cukinii

Sałatki
17.03.2017 14:10
Carpaccio z cukinii

Ja wykorzystam właśnie ostry nóż 🙂 Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – makaron z cukinią w sosie śmietanowym – sałatka z grillowanych warzyw – sałatka gyros – zupa krem z cukinii – chlebek z cukinii – faszerowana okrągła cukinia – tarta z cukinią – mini cukinie pieczone – carpaccio z polędwicy – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie PRZYGOTOWANIE: 30 minut ILOŚĆ PORCJI: 1 Składniki: – 1 nieduża cukinia lub pół większej – sok z połowy cytryny – 2 łyżki oliwy – płaska łyżka posiekanego koperku – łyżeczka marynowanej papryczki chilli lub płatków chilli (opcjonalnie) – 2 łyżki pokruszonego sera typu feta – sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Cukinię pokrójcie na bardzo cienkie plasterki i ułóżcie je na talerzu. Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu zróbcie sos i polejcie nim cukinię. Idealny na kolację, a jak zapewne wiecie kolacja to mój ulubiony posiłek w ciągu dnia. Jeśli macie krajalnicę lub inny przyrząd do szybkiego krojenia wykorzystajcie go, ale nie zrażajcie się, pokrojenie nożem też nie rodzi problemów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/carpaccio-z-cukinii/