Najlepszy dżem dyniowo-pomarańczowy

Przetwory
16.03.2017 12:31
Najlepszy dżem dyniowo-pomarańczowy

Składniki - 1 kg dyni - 1 kg winnych jabłek - 2 pomarańcze + skórka z 1 - sok z 1 cytryny - 200 g cukru - 1/2 łyżeczki cynamonu - szczypta suszonego imbiru Dodać skórkę otartą z pomarańczy, sok z cytryny, cynamon i imbir, dalej całość gotować. Tak powstały mus z pomarańczy oraz cukier dodać do garnka z dynią i jabłkami i gotować, aż całość zgęstnieje. Dynię umyć, obrać i pokroić w kostkę, poddusić w garnku, podlewając niewielką ilością wody przez ok. 10 min. Pomarańcze dokładnie umyć, zetrzeć z nich skórkę, obrać i miąższ zblendować. W tym czasie jabłka równieś umyć, obrać i pokroić.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkieinspiracje.blogspot.com/2016/11/dzem-dyniowo-jabkowy-z-pomarancza.html