PLACUSZKI MARCHEWKOWE PO INDYJSKU

Ania
Obiad
16.03.2017 9:28
PLACUSZKI MARCHEWKOWE PO INDYJSKU
  • Czas przygotowania: 30 min

Składniki

Składniki:

  • 6 startych marchewek
  • 1/2 szklanki posiekanych listków kolendry
  • 1 starta cebula
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 1 jajko, lekko ubite
  • 1/3 szklanki mąki
  • po 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, gorczycy i ziarenek kolendry
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki klarowanego masła ghee lub neutralnego oleju do smażenia
  • listki kolendry, jogurt naturalny, sok z cytryny do podania

Przepis

http://cookmagazine.pl/przepis-indyjskie-placuszki-marchewkowe/2/

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną