Makaron udon z wołowiną i grzybami

Malgorzata
Makarony
15.03.2017 11:33
Makaron udon z wołowiną i grzybami

English version Beef and mushroom udon noodles (4 servings) Ingredients: 450 g fresh udon noodles 300 g beef, thinly sliced 1 tbsp sesame oil 1 tbsp vegetable oil vegetable 1/4 cup light soy sauce light 1 tbsp hot sauce hot sauce 1/3 cup hoisin sauce 1 tsp brown sugar 2 cloves garlic minced 1 tsp freshly grated ginger 6 button mushrooms, thickly sliced 1/2 cup chicken stock 1/2 tbsp corn starch chopped green onions Preparation: Cook udon noodles according to package directions, drain, rinse with cold water and set aside. Składniki: 450 g świeżego makaronu udon 300 g wołowiny, pokrojonej w cienkie paski 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka oleju roślinnego 1/4 szklanki jasnego sosu sojowego 1 łyżka pikantnego sosu (np. tabasco) 1/3 szklanki sosu hoisin 1 łyżeczka brązowego cukru 2 ząbki czosnku, przeciśniętego przez praskę 1 łyżeczka startego imbiru 6 pieczarek, pokrojonych w grube plasterki 1/2 szklanki bulionu drobiowego 1/2 łyżki skrobi kukurydzianej posiekana dymka do podania Przygotowanie: Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odcedź, przelej zimną wodą i odstaw. W dużej i głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny i olej sezamowy, włóż wołowinę i podsmaż przez kilka minut do zarumienienia, po czym przełóż ją z patelni na talerz. Makaron udon z wołowiną i grzybami jest ekstra szybki w przygotowaniu, a wiadomo im szybciej tym lepiej, szczególnie gdy nie mamy czasu na stanie nad garami. Makaron udon gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, następnie mieszamy z podsmażoną wołowiną i pieczarkami i podgrzewamy w pysznym słono-słodkim sosie, czego chcieć więcej? W związku z tym, że otrzymałam od House of Asia wielką paczuchę z orientalnymi produktami, przedstawiam dziś pyszne i szybkie danie z akcentem azjatyckim. Następnie wymieszaj skrobię z kilkoma łyżkami sosu z patelni, wlej do patelni i gotuj aż sos zgęstnieje. Add soy sauce, hoisin sauce, hot sauce, brown sugar and chicken stock, stir and bring to a boil. Polecam także mój równie przyjemny przepis na azjatycką wołowinę z brokułami i makaronem ryżowym, który robi się dosłownie w kilka chwil.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://karmelowy.pl/makaron-udon-wolowina-grzybami-beef-and-mushroom-udon-noodles/