Sałatka z młodych ziemniaków z tuńczykiem

Małgorzata
Sałatki
13.03.2017 15:56
Sałatka z młodych ziemniaków z tuńczykiem

Składniki

  1. 1 kg młodych ziemniaków
  2. 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oliwie
  3. 1 puszka groszku drobnego
  4. 1 cebula czerwona
  5. 1 pęczek szczypiorku
  6. 1 łyżka musztardy
  7. pieprz biały
  8. sól

Przepis

Młode ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy do miękkości w dobrze osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Tuńczyka odcedzamy zachowując oliwę. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Ziemniaki kroimy w ćwiartki, dodajemy do nich odcedzony groszek, cebulę, tuńczyka i posiekany szczypiorek. Do oliwy z tuńczyka dodajemy musztardę, pieprz i sól. Energicznie mieszamy, aby składniki się połączyły. Sos dodajemy do sałatki i delikatnie mieszamy.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną