Pierś z kurczaka pieczona w marynacie jogurtowo- selerowej

Małgorzata
Obiad
13.03.2017 11:05
Pierś z kurczaka pieczona w marynacie jogurtowo- selerowej

Składniki 2 gałązki selera naciowego 6 plastrów szynki 200 g jogurtu naturalnego 1 podwójna pierś z kurczaka pieprz kolorowy 1 ząbek czosnku sól himalajska natka pietruszki rzeżucha 1. 4. Pieczemy pod przykryciem około 30 minut w 200 stopniach. Zamarynowane w jogurcie i pikantnym selerze naciowym nabiera całkiem nowego smaku. Wkładamy do marynaty i zostawiamy na godzinę w chłodnym miejscu. Na wierzch wykładamy pokrojoną w paski szynkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/03/12/piers-z-kurczaka-pieczona-w-marynacie-jogurtowej/