Wątróbka ze śmietaną i jabłkiem

Julianna
Obiad
11.03.2017 14:14
Wątróbka ze śmietaną i jabłkiem

Na szczęście pozostali członkowie rodziny także, więc gdy zapowiadam, że na obiad będzie wątróbka z jabłkiem, nie muszę dwa razy wołać do stołu;) Składniki: 400g wątróbki drobiowej 1 duża cebula ok 5cm kawałek pora (jasnozielona część) 1 duże jabłko (szara reneta, antonówka, bojken) 200ml śmietany 18% mąką do obtoczenia wątróbki olej do smażenia sól pieprz pieprz ziołowy majeranek Wątróbkę umyć, oczyścić z błon, obtoczyć w mące, smażyć na rozgrzanym oleju na brązowo z każdej strony (po 2-3 minuty). Wątróbkę odsunąć na bok patelni, a na środek wyłożyć cebulę i por, smażyć mieszać, aż zacznie się rumienić. Ba, nawet nie należy do potraw przez wszystkich lubianych: jedni się nią zajadają, inni natomiast nawet nie tkną. Na patelnię dodać również obrane i pokrojone w cząstki jabłko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://obiadgotowy.blogspot.com/2017/03/watrobka-ze-smietana-i-jabkiem.html